08 november 2017

Transfernieuws (nieuws, 2017)

Snel en Moelands verkassen naar Ambo|Anthos


Patricia Snel en Kim Moelands stappen over naar uitgeverij Ambo|Anthos. Moelands tekende deze week een contract met de uitgeverij. Van Snel verschijnt al in april 2018 een nieuwe thriller, meldt de voorjaarsbrochure van Ambo|Anthos. De titel is Expat exit.

Van Kim Moelands zijn tot dusver drie thrillers verschenen: Weerloos, Verdieping X en De vrouw in de spiegel. De eerste werd gepubliceerd door The House of Books, de andere kwamen bij A.W. Bruna uit.

Moelands (zie foto) maakte haar overstap deze week via Twitter en Facebook bekend. Haar nieuwe, nog titelloze boek moet in oktober 2018 in de winkel liggen.

Patricia Snel debuteerde in 2010 bij uitgeverij Mistral met Verblind. Daarna volgden De intrigant, De expat en De jacht. In Expat exit duikt Snel opnieuw in het expatleven dat zij als ervaringsdeskundige als haar broekzak kent.

Hoofdpersoon in haar nieuwe thriller is Elisa die moeite heeft om na haar scheiding een nieuw leven op te bouwen op Curaçao. Ze worstelt met de liefde, met het vinden van een baan, met heimwee naar Nederland. Bovendien eist haar ex de volledige voogdij oer hun 11-jarige zoon Sam. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden en keert de expatwereld zich tegen haar.

Wanneer er op een nacht een man aan Elisa's bed staat en haar bedreigt, ontdekt ze dat er tijdens de noodlottige boottocht meer aan de hand was dan ze had kunnen vermoeden. Ze raakt verstrikt in een strijd om drugs en geld.

Geen opmerkingen: