07 november 2017

Gesignaleerd 425 (nieuws, 2017)

Andrew Gross - Alleen hij

Bij uitgeverij De Fontein verschijnt op 14 november Alleen hij van Andrew Gross. Volgens de uitgever hebben we hier 'een bloedstollende en aangrijpende thriller' in handen 'waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan.'


Het is 1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject waarmee uiteindelijk de atoombom wordt ontwikkeld. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Dan vragen de Amerikanen hem het welhaast onmogelijke te doen. Blum aarzelt niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.

Andrew Gross (1952) leerde het schrijversvak van niemand minder dan thrillerfabrikant James Patterson, met wie hij tot 2006 samen zes spannende boeken schreef. Daarna vond hij het tijd om het eens in zijn eentje te proberen. En met succes: zijn eerste solothriller belandde meteen in de New York Times-bestsellerlijst. Inmiddels is hij internationaal ook uiterst succesvol met zijn solothrillers, waarvan Code Blauw, Valse lading en Dodelijke gok ook in Nederland verschenen. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan twintig talen.

Geen opmerkingen: