18 oktober 2015

Spin-off (nieuws, 2015)

HANNAH SCHRIJFT TWEEDE 'POIROT'

De Britse misdaadauteur Sophie Hannah is door de erven van Agatha Christie gevraagd om een tweede detective rond Hercule Poirot te schrijven. Het boek moet volgend jaar verschijnen. Dan is het honderd jaar geleden dat de Belgische speurder voor het eerst in een verhaal opdook.


In 2014 publiceerde Sophie Hannah het Poirot-avontuur De Monogram Moorden, de eerste geautoriseerde spin-off van een van de door Agatha Christie bedachte karakters. Het boek verkocht in het Verenigd Koninkrijk 76.000 exemplaren en werd in 34 talen vertaald.

De nieuwe Poirot draagt de titel The Closed Casket. Het wordt in september 2016 in Groot-Brittanni├ź en de VS uitgegeven door HarperCollins. De vertaalrechten zijn in handen van de Christie Estate.

Hercule Poirot werd geïntroduceerd in De onschuldige moordenaar, ook bekend als De zaak Styles. Het was de eerste misdaadroman van Agatha Christie. Het originele boek The Mysterious Affair at Styles werd in 1916 geschreven, maar werd pas vier jaar later in de VS en vijf jaar later in Engeland uitgebracht. Een eerste Nederlandstalige versie kwam in 1932 op de markt.

(Bron: o.a. The Bookseller)

Geen opmerkingen: