11 oktober 2015

Bewijs het maar (nieuws, 2015)

PATRICK CONRAD GENOMINEERD VOOR HERCULE POIROTPRIJS

De jury van de Knack Hercule Poirotprijs 2015 heeft de kanshebbers voor de bekendste bekroning voor Vlaamse misdaadromans bekendgemaakt. De longlist bestond uit 41 boeken, veertien minder dan de vorige editie.

De 5 genomineerden zijn: Weg van Jos Dewit (Witsand uitgevers), De vleermuismoorden van Toni Coppers (Manteau), Justine van Anne-Laure Van Neer (Kramat), Mo├žo van Patrick Conrad (Vrijdag) en Bewijs het maar van Rudy Soetewey (Kramat).

De 18de Hercule Poirotprijs wordt op 31 oktober uitgereikt. Dat gebeurt tijdens de openingsdag van de Boekenbeurs in Antwerpen. De prijs bestaat uit een 'gepersonaliseerde Mont-Blanc Tolstoi Writers edition’-pen en een geldprijs van 5.000 euro. Als de ongeschreven regel dat geen enkele auteur de prijs voor de tweede keer wint, nog steeds van kracht is, dan maken Coppers en Soetewey geen kans. Zij wonnen de prijs respectievelijk in 2014 en 2011.

Dit jaar bestaat de jury uit Linda Asselbergs (Knack Weekend), de onlangs overleden Fred Braeckman (De Morgen, Knack.be, VRT), Lukas De Vos (redactie.be, knack.be), Patrick Van Gompel (VTM), John Vervoort (Het Nieuwsblad, De Standaard), onder aanvoering van juryvoorzitter Geert Lambrecht (Knack-Line-extensions).

Geen opmerkingen: