27 oktober 2015

Koude onderkant (nieuws, 2015)


DEBUUTPRIJS VOOR ILSE RUIJTERS

Schrijfster Ilse Ruijters uit Almere heeft zondag 25 oktober de Hebban Thriller Debuutprijs 2015 in ontvangst genomen voor haar thriller De onderkant van sneeuw. Ze kreeg de Award uitgereikt door Bronja Hoffschlag, winnares van de vorige editie.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer. De thrillerdebuutprijs werd in 2013 door hoofdredacteur Sander Verheijen in het leven geroepen en betekende de eerste lezersjuryprijs van thrillersite Crimezone.

Ruijters winnende boek verscheen in september 2014 bij The House of Books. De thriller vertelt het verhaal van Irene die de driejarige peuter Maja doodreed. Irene dreigt kopje onder te gaan in een immens schuldcomplex en lijkt zichzelf gek te maken; of doet iemand anders dat?

Eerdere winnaars van de Hebban Thriller Debuutprijs waren Arjen Lubach (IV, 2013) en Bronja Hoffschlag (De dode kamer, 2014). De andere genomineerden voor de prijs van deze editie waren Chantal van Mierlo met De nummers, Eva Monté (Te koop),  Bianca Nederlof (Ongrijpbaar), René van Rijckevorsel (Tunis) en Arjan Hoks met De verloren dochters.

Thrillerveteraan René Appel nam de Gouden Vleermuis in ontvangst uit handen van Ria Oostrop, voorzitter van het festival. De oeuvreprijs werd voor de derde keer uitgereikt. De eerste was voor Charles den Tex. Vorig jaar werd Tomas Ross gehuldigd voor zijn bijdrage aan de Nederlandse misdaadliteratuur.

(Bron: Hebban.nl)

Geen opmerkingen: