27 oktober 2015

Bloemenzee (nieuws, 2015)

CORINE HARTMAN BASEERT NIEUWE THRILLER OP FAMILIEDRAMA

Nederland telt elk jaar zo'n veertig partnerdodingen. De afgelopen tien jaar hebben ruwweg 250 kinderen hierdoor een biologische ouder verloren. Corine Hartman baseert haar nieuwe thriller Een vlaag van waanzin op een dergelijk, waargebeurd familiedrama.


Een vlaag van waanzin verschijnt niet bij Karakter, waar Hartmans eerdere thrillers, waaronder de Jessie Haider-reeks, werden uitgebracht. Het nieuwe boek komt in februari 2016 uit bij Cargo, de uitgever die Hartmans coproductie Doodskopvlinder met Tomas Ross publiceerde.

Het verhaal: Voor de buitenwereld vormen ze een perfect gezin: Anthonie en Romée van Baerle en hun drie kinderen. Ze wonen in een villa met een zwembad. Hij is een succesvolle ondernemer, zij een toegewijde yogalerares. Maar dan krijgt Anthonie van zijn vrouw te horen dat ze hem gaat verlaten. Romée is verliefd op een ander en wil een tijdje op zichzelf gaan wonen om afstand te nemen. Diezelfde nacht vermoordt Anthonie zijn vrouw. Een vlaag van waanzinvertelt zijn verhaal. En het hare.

Manuscript
En dan is er nieuws van Gouden Stropwinnaar Donald Nolet. Ruim tweeëneenhalf jaar na zijn winnende debuut Versleuteld, verschijnt in mei 2016 zijn nieuwe thriller Handschrift van de duivel.

Nolet verhaalt over de briljante jonge wiskundig Zina Welter, die zich heeft teruggetrokken uit de maatschappij. In haar afzondering is ze gefascineerd geraakt door het Voynich Manuscript, een eeuwenoud geschrift, geschreven in een onbekende taal. Zina begint te werken aan een algoritme, waarmee ze hoopt dit mysterie te kunnen ontcijferen. Op een bijeenkomst van Voynich-experts ontvouwt ze haar plannen. Vanaf dat moment wordt ze meegesleurd op een zoektocht die haar naar Rome, Wenen en uiteindelijk een verborgen tombe in Praag leidt.

Geen opmerkingen: