27 oktober 2015

Concentratiekamp op Vlieland (nieuws, 2015)


LIJFSTRAFFEN OP HET BINNENHOF

In de thriller Verweesde kudde is het schrikbeeld dat Geert Wilders de Nederlander graag voorspiegelt, waarheid geworden. De samenleving is geïslamiseerd. Toch is zijn boek niet bedoeld om expliciet te wijzen op eventuele gevaren van de islam of andere godsdiensten, benadrukt schrijver Ronald A.R. Aarsen.


Verweesde kudde speelt zich af in het Nederland van 2035. De westerse samenleving is geïslamiseerd en de bevolking heeft zich apathisch bij de situatie neergelegd. Koninklijke erfopvolging is uit de grondwet geschrapt, de Oranjes zijn naar Argentinië vertrokken en Nederland is een republiek. De sharia is ingevoerd en tegenstanders van de machthebbers kunnen rekenen op lijfstraffen, uitgevoerd op het Binnenhof, of verdwijnen naar een geheim concentratiekamp op Vlieland.

Dit is het decor van de thriller Verweesde kudde van Ronald A.R. Aarsen, gepensioneerd ambtenaar van de Diplomatieke Dienst. Het boek is maandag 26 oktober verschenen.

In het verhaal wordt diplomaat Alex van Heert teruggeroepen uit het buitenland en krijgt hij de opdracht om illegale groepen die een afwijkende mening hebben op te sporen. Hij heeft zich in de tussentijd echter al bij een van die clubs aangesloten. Een nog dieper verborgen gezelschap bestaat uit leden van de regering en kopstukken uit de autochtone bevolking. Zij willen samenwerken om moslims en christenen nader tot elkaar te brengen. Het hoofd van de veiligheidsdienst heeft echter zo zijn eigen agenda. Hij wil ook de groepen opsporen, maar slechts met het doel ze te vernietigen. Van Heert raakt verzeild tussen twee vuren.

Schrijver Ronald A.R. Aarsen (1940) was vanaf 1967 werkzaam op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Later was hij plaatsvervangend Kanselier en financial controller op diverse ambassades, voornamelijk in Afrika. 'Dit boek is niet bedoeld om expliciet te wijzen op eventuele gevaren van de islam of andere godsdiensten', benadrukt de auteur. 'Wel laat het zien wat er zou kunnen gebeuren wanneer massa-immigratie niet gepaard gaat met integratie in bestaande samenlevingen. Dus wanneer gescheiden bevolkingsgroepen ontstaan die naast elkaar leven in plaats van met elkaar, waardoor radicale elementen kunnen floreren.' Verweesde kudde wordt op de markt gebracht door uitgeverij Village, een imprint van Van Dop Uitgevers.

Van Aarsens hand verscheen eerder De kanselier, waarin hij gebeurtenissen in de diplomatieke dienst beschrijft, die hij typeert als 'een nomadische tocht van 40 jaar'. Niet alleen wordt het leven en werken op Nederlandse ambassades in onder andere Duitsland, Indonesië en Kenia beschreven, ook komen diverse misstanden aan bod.

Geen opmerkingen: