18 oktober 2015

Boekje open (nieuws, 2015)

LE CARRÉ ONTHULT SPIONAGETRUCS IN MEMOIRES

Oud-medewerker van de Britse geheime dienst en bestsellerauteur John le Carré brengt komend jaar zijn memoires uit. Daarin opent hij deuren die voor normale stervelingen doorgaans gesloten blijven.


The Pigeon Tunnel is de titel van de memoires die John le Carré in september 2016 op de markt brengt. In het boek, dat Stories from my life als subtitel heeft, openbaart de voormalig agent van MI5 en MI6 ervaringen uit zijn spionnenleven, waarop sommige van zijn thrillers zijn gebaseerd.

'Komende uit een geheime wereld heb ik geprobeerd een theater op te zetten voor de grotere wereld waarin we leven', schrijft Le Carré in het boek. 'Eerst komt de fantasie, daarna de zoektocht naar de werkelijkheid. Vervolgens gaan we weer terug naar het imaginaire en dan naar de schrijftafel waaraan ik zit.' Volgens uitgeverij Penguin Random House is The Pigeon Tunnel Le Carré's eerste non-fictie boek. 'Het is een opwindende reis naar de wereld van 'de geheimendelers' - de mannen en vrouwen die de inspiratie vormden voor zijn boeiendste spionageromans', aldus de uitgever.

Naast memoires van John le Carré, pseudoniem van David Cornwell, zelf staat er ook een biografie van de schrijver op stapel. In november verschijnt John le Carré, the biography, geschreven door Adam Sisman bij uitgeverij Bloomsbury.

(Bron: The Guardian)

Geen opmerkingen: