28 juni 2015

Wordt verwacht 385 (nieuws, 2015)

HET MEISJE OP DE WEG

Nog een maand of vier wachten en dan ligt er een nieuwe thriller van Michael Berg in de winkel. 'Het meisje op de weg' heet de zevende thriller van de in Frankrijk wonende en werkende schrijver, die in 2013 met Nacht in Parijs de Gouden Strop won.

''De najaarsaanbieding van de uitgever is de deur uit met alle informatie over mijn nieuwe boek'', schrijft Michael Berg op zijn Facebookpagina. ''Zo'n aanbieding is trouwens een beetje als een voortijdige geboorteaankondiging. Het kindje zit nog in de buik, maar de boekhandelaren weten alvast dat het er komt.''

De hoofdrol in Het meisje op de weg is voor psychologe Anne Givernaud. Zij woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest-Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht.

De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.
Het is een doodgewone thriller, stelt Berg. ''Niks 'literaire thriller'. Een thriller is een thriller en of die literair is bepaalt de lezer zelf wel. Toch?'' De cover biedt een nachtelijke blik op de stad Limoges. Op de voorgrond de Pont Saint Etienne, een van de locaties in het boek.

Geen opmerkingen: