28 juni 2015

Teken van vertrouwen (nieuws, 2015)

JUDITH VISSER WEG BIJ AMBO|ANTHOS

Na Xander Uitgevers en Boekerij verlaat schrijfster Judith Visser nu ook succesuitgever Ambo|Anthos. Haar nieuwe boek, een roman, zal begin volgend jaar verschijnen bij The House of Books. Visser is na tien thrillers klaar met het genre.

Judith Visser maakte in november 2012 de overstap naar Ambo|Anthos bekend. ,,Met Anthos zit ik op één lijn en het klikt'', liet ze destijds weten. ''Het is voor het eerst in jaren dat ze een Nederlandse auteur toevoegen aan hun fonds. Dat is een fijn teken van vertrouwen in mij. Ik heb er een goed gevoel over.'' Ambo|Anthos bracht in mei 2014 Vissers thriller Vreemden in de nacht op de markt.

Visser zal haar toekomstige werk publiceren bij The House of Books. Met de overstap naar deze uitgever, die deel uitmaakt van Overamstel uitgevers, verlaat Visser het thrillergenre. Ze gaat zich toeleggen op het schrijven van romans. Visser heeft laten weten dat ze na tien thrillers op een punt in haar carrière is aangekomen voor iets anders. De eerste roman van Visser, In seizoenen getiteld, zal begin 2016 verschijnen. Visser spreekt overigens liever van 'novel' in plaats van 'roman'. ''Bij roman schijnen mensen te denken dat het een romantisch boek wordt'', stelt ze in een tweet. Maar volgens haar is het niet allemaal romantiek wat de klok slaat.

In seizoenen is een roman over het gevecht tussen loslaten en vasthouden, meldt Vissers Facebookpagina. Annabel Wismar (59) is ernstig ziek en kan door nalatigheid van het ziekenhuis niet meer geholpen worden. Ze moet 'in seizoenen' gaan denken. Maar ze laat het er niet bij zitten en zoekt haar heil bij Belgische artsen. Die willen haar nog wel behandelen. Haar zoon David twijfelt geen moment en trekt bij zijn moeder in om haar te verzorgen. In de periode die volgt leren zij niet alleen elkaar maar ook zichzelf op een andere manier kennen.

Visser is in korte tijd de derde auteur bij Ambo|Anthos die aangeeft te vertrekken dan wel de bakens te verzetten. Eerder besloot Esther Verhoef haar thrillers voortaan te laten uitgeven door Prometheus. En met succes. Haar jongste thriller Lieve mama staat al elf weken achtereen in de toptien. Gouden Strop-winnaar Marion Pauw, geschenkauteur van de Maand van het Spannende Boek en succesvol met diverse thrillers bij Ambo|Anthos, heeft aangekondigd met schrijven te stoppen. Bij haar uitgever verschijnt in juli haar laatste thriller, We moeten je iets vertellen, en daarna hangt Pauw haar tekstverwerker in de wilgen. Ze wil met een nieuw, nog onbekend product, 'maar wel gericht op vrouwen', de markt bestormen.

(foto Judith Visser: Annett Holland)

Geen opmerkingen: