10 mei 2023

Gesignaleerd 587 (nieuws, 2023)

Wim Hendrikse - Rust zacht



Bij uitgeverij Aspekt is de misdaadroman Rust zacht van Wim Hendrikse verschenen. Het boek speelt zich volledig af in Zeeuws-Vlaanderen.

Bij detectivebureau Eyewitness komt een anonieme, alarmerende e-mail binnen. De e-mail houdt verband met een onopgeloste verdwijningszaak; de laatste zaak waaraan de hoogbejaarde vader van de Terneuzense speurder Joop Hamelink werkte. Na een complexe hartoperatie is Hamelink senior, die als 'whizzkid' werkte bij Eyewitness, weggegleden in een diepe coma.

Nu zijn vader is weggevallen roept Joop de hulp in van zijn vriendin Carina en Theo de Rooy uit Terneuzen, een oud-rechercheur van de afdeling Zedendelicten. In de Braakmanbossen, net buiten Philippine, doen ze een macabere, schokkende ontdekking.

Er volgen meer verontrustende e-mails en er vallen meer slachtoffers. Wie probeert de speurders op het spoor van de moordenaar te zetten?

Wim Hendrikse (1958) woont en werkt in Vogelwaarde. Hij publiceerde sinds 2005 zeventien boeken en werkte mee aan vijf bundels korte verhalen. Begin 2016 publiceerde Uitgeverij Aspekt zijn boek David Bowie – Biografie van een superster. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in het werk van deze schrijver. Rust zacht is Hendrikses vijfde thriller.

Geen opmerkingen: