31 mei 2023

Wordt verwacht 551 (nieuws, 2023)

Pijnlijke herinneringenBij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt op 22 augustus de thriller Memoria van David Lagercrantz. Het is het tweede deel in de serie rond professor Hans Rekke en de agente Micaela Vargas

Claire Lidman is al veertien jaar dood, maar haar echtgenoot Samuel weigert dat nog steeds te accepteren. Als hij op een foto een vrouw ziet die precies op Claire lijkt, vraagt hij Hans Rekke en Micaela Vargas om hulp.

Het onderzoek leidt het duo terug in de tijd en Rekke wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen uit het verleden. Hij realiseert zich dat hij zijn aartsvijand van vroeger, Gabor Morovia, weer onder ogen moet komen.

Intussen wordt Micaela continu lastig gevallen door haar criminele broer Lucas. Maar dat raakt haar minder dan wanneer ze erachter komt wie de nieuwe vriend van Rekkes dochter Julia is.

In deze reeks verscheen eerder de thriller Obscuritas. De Zweedse David Lagercrantz is journalist en internationaal bekend geworden door de bestseller Ik, Zlatan over voetballer Zlatan Ibrahimovic. Ook scoorde hij goed met zijn voortzetting van de Millennium-serie van Stieg Larsson. Naast zijn schrijverschap zit hij in het bestuur van de Zweedse PEN.

Geen opmerkingen: