10 mei 2023

Wordt verwacht 549 (nieuws, 2023)

Op het kantelpunt van de revolutie



Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt op 23 mei de thriller 1989 van de Schotse misdaadschrijfster Val McDermid. Het is na 1979 het tweede deel in de serie rond journaliste Allie Burns.

1989. De wereld verandert in een rap tempo en Allie Burns staat nog altijd op scherp om verhalen te brengen die ertoe doen. Hoewel Allie niet langer onderzoeksjournalist is, zijn haar instincten scherper dan ooit.

Wanneer ze een spoor ontdekt dat wijst in de richting van uitbuiting van de meest kwetsbaren van de maatschappij, is ze vastberaden een stem te geven aan de mensen wiens stem is ontnomen.

Terwijl Allie steeds dichter bij de waarheid komt, reist ze achter het IJzeren Gordijn naar Oost-Berlijn, op het kantelpunt van een revolutie. Het donkere hart van haar verhaal is nog schokkender dan ze ooit had kunnen bedenken. Om het te kunnen vertellen, moet Allie niet alleen haar vrijheid riskeren, maar ook haar leven…

De Schotse bestsellerauteur Val McDermid (1955) heeft al vele literaire prijzen in haar vitrinekast staan. Een van de meest aansprekende is de Diamond Dagger Award voor haar gehele oeuvre, dat inmiddels uit meer dan 30 thrillers bestaat. Haar bekendste boekenreeks, met Tony Hill en Carol Jordan, is ook voor tv verfilmd als The Wire in the Blood. In 2021 publiceerde ze voor het eerst in twintig jaar het eerste deel van een serie rond een nieuw personage, journaliste Allie Burns.

Geen opmerkingen: