20 mei 2023

Wordt verwacht 550 (nieuws, 2023)

De lijken blijven zich opstapelen



Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt 15 augustus de thriller De botanist van M.W. Craven. Het is een nieuw deel in de serie rond het rechercheursduo Washington Poe en Tilly Bradshaw.

In De botanist beleven Poe en Bradshaw de langste week van hun leven…

Een van Poe’s weinige vrienden, patholoog Estelle Doyle, wordt verdacht van de moord op haar vader. Hij is met twee schoten in het hoofd om het leven gebracht. Estelle heeft sporen van buskruit op haar handen, en bij een huis omringd met verse sneeuw lopen alleen haar voetafdrukken naar binnen. Sinds haar arrestatie heeft ze slechts twee woorden gezegd: ‘Bel Poe.’

Ondertussen stuurt een gifmenger genaamd de Botanist de meest gehate mensen van het land gedichten en geperste bloemen. De seriemoordenaar lijkt wel door muren te kunnen lopen, want ondanks de waarschuwingen die hij vooraf aan zijn slachtoffers stuurt en de veiligheidsmaatregelen die zijn genomen, kan hij ongestraft moorden.

Washington Poe haat locked room-mysteries en nu moet hij er twee oplossen. Om ze te ontrafelen zal hij alle middelen moeten aanspreken die hij heeft: Tilly Bradshaw, een grote misdaadbaas en zelfs een alcoholische ex-journalist. Want als hij dat niet doet, blijven de lijken zich opstapelen…

M.W. Craven werkte als reclasseringsambtenaar en is nu fulltime schrijver. De botanist is het vijfde deel van zijn serie met rechercheur Washington Poe en diens partner Tilly Bradshaw. Eerder verscheen Dode hoek.

Geen opmerkingen: