04 maart 2020

Twee vliegen in één klap (nieuws, 2020)

Mary Kubica komt met thriller én Netflix-serie

Als we uitgeverij HarperCollins Holland moeten geloven, is de doorbraak van de Amerikaanse thrillerauteur Mary Kubica aanstaande. En niet alleen de uitgeverij gelooft in haar, ook streamingsdienst Netflix doet dat. Van haar boek De onbekende vrouw wordt een serie gemaakt.


Maar eerst komt het boek. Op 12 mei verschijnt de Nederlandse vertaling van The other Mrs. Collega-auteurs
Karin Slaughter en J.P. Delaney schijnen vol lof te zijn over het boek. 'Spannend en vol intriges. Haar opvallende en geheimzinnige hoofdpersonen zijn precies waar we naar verlangen in een thriller: verleidelijk, mysterieus en onvoorspelbaar', zegt Slaughter in een persbericht. En Delaney: 'Briljant en boeiend, met levensechte personages en wendingen die je niet ziet aankomen. De onbekende vrouw is een thriller met een hart.'

Hoofdpersonen zijn 
Sadie en Will Foust. Zij zijn net met hun twee kinderen verhuisd naar een klein kustplaatsje als ze de zorg moeten opnemen voor hun onhandelbare 16-jarige nichtje. En dan wordt op een kwade dag hun nieuwe buurvrouw Morgan dood gevonden. Iedereen is geschokt; vooral Sadie, die doodsbang is bij de gedachte dat er zo dichtbij een moord is gepleegd.

Sadie bijt zich vast in het mysterie van Morgans dood. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze zich realiseert wat er op het spel staat als de waarheid aan het licht komt… En de oorspronkelijke inwoners van het stadje zijn niet echt op hun hand.


Mary Kubica
schreef al verschillende psychologische thrillers, waarvan de New York Times-bestseller The Good Girl de bekendste is. Dat boek verkocht wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren. Kubica studeerde geschiedenis en Amerikaanse literatuur, en woont met haar man en twee kinderen net buiten Chicago. De schrijfster is daarnaast executive producer van de Netflix-serie.

Geen opmerkingen: