27 maart 2020

Lezen in tijden van corona 9 (nieuws, 2020)

Malin Persson Giolito - Als de twijfel toeslaat



Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Bijvoorbeeld - over een tijdje - Als de twijfel toeslaat van Malin Persson Giolito. De thriller verschijnt op 12 mei bij uitgeverij De Geus.

‘Ik geef je de kans om de droom van elke advocaat te verwezenlijken,’ zegt de oude professor van Sophia Weber, ‘een onschuldige man bevrijden.’

De vermeende onschuldige is dokter Stig Ahlin die tot levenslang is veroordeeld voor de moord op een vijftienjarig meisje. Het feit is dertien jaar geleden gepleegd, maar niemand is de afschuwelijke misdaad vergeten.

Wanneer Sophia Weber grote fouten in het moordonderzoek ontdekt, doet ze haar uiterste best om haar cliënt die bekendstaat als ‘Professor des Doods’ vrij te krijgen. Daarmee wekt ze de afschuw van de publieke opinie.

Hoe dieper ze in de zaak duikt, hoe meer ze zich afvraagt wat voor man haar cliënt is en of de waarheid zich laat vinden.

Malin Persson Giolito (Stockholm, 1969), dochter van criminoloog en misdaadauteur Leif G.W. Persson, werkte als advocaat bij het grootste advocatenkantoor van Scandinavië en voor de Europese Commissie. Ze woont in Brussel met haar gezin. Haar vierde boek In dromen lieg je niet was een internationale bestseller, werd verkozen tot beste Zweedse en beste Scandinavische thriller van 2016 en verfilmd als Netflix-serie onder de titel Quicksand.

Geen opmerkingen: