29 maart 2020

Mission Possible (nieuws, 2020)

Filmregisseur Brian De Palma schrijft thriller 



De Amerikaanse filmregisseur Brian De Palma heeft een thriller geschreven. De 79-jarige filmmaker en zijn vrouw Susan Lehman, voormalig redacteur van The New York Times, publiceerden Are Snakes Necessary, een hardboiled thriller. Collega-regisseur Martin Scorsese is vol lof en gaf een 'blurb' vrij: 'Het is net alsof je naar een nieuwe film van Brian kijkt.'

Volgens kenners bevat de thriller tal van kenmerken uit De Palma's filmstijl. En ook wordt er in verwezen naar films. De titel komt van een boek dat Henry Fonda leest in de film The Lady Eve.

Het verhaal gaat over een senator die een affaire heeft met een jonge medewerkster uit zijn team. Brian De Palma zegt in een interview met Associated Press te veel ideeën en te weinig tijd te hebben om die allemaal in films om te zetten.

'Je schrijft veel dingen op die verder nergens toe leiden, ook niet tot een film. Ik ging gewoon voor de lol samen met mijn vrouw Susan achter de computer zitten om een verhaal te schrijven. Wij hadden allebei nog nooit een boek geschreven. Ik had een idee voor een script dat ik verder niet ontwikkeld heb, gebaseerd op de verkiezingscampagne van senator John Edwards en Rielle Hunter, de vrouw met wie hij een affaire had.'

Brian De Palma, bekend van films als Body Double, Bonfire of the Vanities en Black Dahlia, nam in 1996 de regie van de eerste uit de Mission Impossible-filmreeks op zich. Nu werkt hij aan de film Catch and Kill, onder meer gebaseerd op de weinig fraaie handel en wandel van filmproducent Harvey Weinstein.

Bron: The Day

Geen opmerkingen: