27 maart 2020

Lezen in tijden van corona 6 (nieuws, 2020)

Johan Andersen - Zonder genade



Wat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Bijvoorbeeld - over een tijdje - Zonder genade van Johan Andersen, die op 26 mei bij HarperCollins Holland verschijnt. 'Een meesterlijke thriller met Scandinavische allure',  belooft de uitgever.


Op een ochtend worden Neli Panka, hoofdinspecteur bij de Amsterdamse recherche, en ex-commando Eugene Hamer bij een bizarre moord geroepen. Er zijn zes doden gevonden op een industrieterrein in Zaandam. Is het een afrekening in het criminele milieu of misschien een rituele moord?

Kort daarna ontploft er een autobom op de Dam. De aanslag wordt geclaimd door een groepering die zich ‘De Discipelen van De Brandende Dageraad’ noemt. Hun doel: wraak nemen op Nederland.

Hamer en Panka gaan samen op jacht naar het brein achter de moorden en de aanslag. Het is iemand met een verre van originele bijnaam: De Jakhals. Niemand weet wie hij is, maar hij wordt gezien als de gevaarlijkste terrorist van Europa.

Zijn ware motieven zijn duister, maar zijn boodschap is duidelijk: pak me, voordat de volgende bom afgaat…

Zonder genade is de tweede thriller van Johan Andersen die in 2019 in dit genre debuteerde met Dodenstoel. Johan Andersen is het pseudoniem van schrijver en uitgever Jurgen Snoeren (1972). In 1998 werd Snoeren redacteur bij uitgeverij J.M. Meulenhoff. Daarna werd hij uitgever, waarbij hij het fonds van SF- en fantasy-imprint Mynx.

In 2013 werd hij directeur en uitgever van uitgeverij Link. Deze uitgeverij, een dochter van Uitgeverij Van Duuren Media, richtte zich vooral op korte verhalen (shorts) en e-boeken. Link stopte eind 2014. Tegenwoordig is Snoeren hoofd van de afdeling Kaarten, Boeken en Gidsen bij de ANWB.

Geen opmerkingen: