30 maart 2020

Lezen in tijden van corona 11 (nieuws, 2020)

Jacob Vis - BarabbasWat te doen als er sprake is van een intelligente lockdown? Dan ga je maar lezen. Wat te denken bijvoorbeeld van Barabbas van Jacob Vis? Een oudje,  maar met voorspellende fictie.


Jacob Vis
bericht vandaag op Facebook: 'In 2004 schreef ik Barabbas: een thriller over een coronavirus dat de oude stad IJsselmonde in zijn greep kreeg. Bijna alles wat we nu in werkelijkheid zien staat in dit boek.

Het is nog verkrijgbaar bij uitgeverij Ellessy.

Lezen en ter harte nemen!'

Voorjaar 2003. In het gebied tussen Zwolle, Apeldoorn en Deventer, kortweg aangeduid als 'de driehoek', breekt een aantal uiterst besmettelijke veeziekten uit. Het spookbeeld van een nieuwe MKZ-crisis doemt op.

De dodelijke ziektes drijven boeren tot wanhoop, maar er breekt pas echte paniek uit als blijkt dat er ook menselijke slachtoffers vallen. De autoriteiten dreigen met rigoreuze maatregelen.

Wat is de oorzaak? Toeval? Het logische gevolg van de bio-industrie? De hand van God... of de hand van Allah?

Inspecteur Ben van Arkel (bekend van vorige misdaadromas van Vis), inmiddels stafmedewerker van het regionale korps in Zwolle, krijgt opdracht om de zaak te onderzoeken. Zijn speurtocht brengt hem via een reeks bizarre gebeurtenissen op een geheimzinnige figuur die de codenaam 'Barabbas' draagt.

Geen opmerkingen: