11 september 2018

Wordt verwacht 448 (nieuws, 2018)

Iedereen is vervangbaarBij HarperCollins Holland staat 9 oktober genoteerd als de verschijningsdatum van November Road van Lou Berney. Een thriller waarover A.J. Finn, die van De vrouw in het raam, ja, inmiddels de loftrompet heeft gestoken. 'Niets minder dan een instant Amerikaanse klassieker.'

Berney concentreert zich op twee hoofdpersonen. De eerste is Frank. Zijn geluk is op. Als trouwe boef onder maffiabaas Marcello leerde hij dat iedereen vervangbaar is. Nu is hij aan de beurt: hij weet iets over de moord op president J.F. Kennedy en Marcello ziet hem liever dood dan levend. Het is dus tijd om te vluchten.

Charlotte is achtentwintig en moeder van twee dochtertjes. Haar man is een goedzak, maar ook een hopeloze zuipschuit en hun leven samen zit op een dood spoor. Ze wil ervandoor.

Zo ontmoeten twee vreemden elkaar onderweg. Voor Frank is Charlotte de perfecte dekmantel. Voor Charlotte is Frank haar ticket naar een nieuw leven. Ze vinden elkaar en voor het eerst wil Frank meer dan alleen overleven. Hij wil leven. Iedereen is vervangbaar behalve de vrouw van wie hij houdt. En dat kan hun beiden het leven kosten…

Lou Berney is auteur van vier romans, die bekroond zijn met verschillende prijzen, waaronder de Edgar-, Anthony-, Barry- en Macavity-awards. Zijn korte verhalen verschenen in The New Yorker. Hij geeft daarnaast les aan de universiteit van Oklahoma, waar hij ook woont.

Op zijn website schrijft Berney dat hij sinds zijn negentiende niet meer is ontslagen. Maar daarvoor verliep zijn carrière niet bepaald gladjes. Tussen zijn twaalfde en zijn negentiende kwam voor hem aan negen verschillende banen voortijdig een eind. Zo mislukte hij als krantenbezorger, grillmaster, onderhoudsman van een appartementencomplex en assistent in een darkroom, dat wil zeggen de donkere kamer van een fotograaf.

Geen opmerkingen: