17 september 2018

Niet lekker in zijn vel (nieuws, 2018)

Aspe start met nieuwe serie rond Van InDe Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe begint met een nieuwe serie thrillers rond zijn aloude protagonist Pieter Van In. De reeks bestaat uit tien boeken.

Na 39 misdaadromans vond Pieter Aspe het tijd worden om iets nieuws te doen. Hoewel, iets nieuws? Van In I heet het eerste deel van de kersverse serie en daarin blijft commissaris Van In toch de hoofdpersoon. 'Maar zijn situatie is totaal anders', meldt Aspe op zijn website. Pieter Van In is met pensioen, maar zit duidelijk niet lekker in zijn vel. De reden? Zijn geliefde Hannelore Martens en de kinderen zijn verdwenen. En ook van Van Ins naaste collega Guido Versavel ontbreekt ieder spoor.

Aspes website roept lezers op om de volledige serie te omarmen. Immers, 'wie de tien boeken verzamelt, zal aan het einde van de reeks de lange rode draad door het verhaal kunnen ontwarren.'

Pieter Aspe is Vlaanderens meest succesvolle misdaadauteur ooit. In 1995 debuteerde hij met Het Vierkant van de wraak. 23 jaar later zijn er in de befaamde reeks rond commissaris Van In tientallen boeken verschenen, 10 tv-reeksen gedraaid, 2 theatertours geweest en talloze boeken vertaald. In oktober 2017 verscheen De butlerknop, het veertigste boek in de reeks rond Van In. 'Het laatste', liet Aspe toen nog door diverse media optekenen. Op 3 april werd hij 65 en lanceerde Aspe samen met boezemvriend Marec zijn eigen uitgeverij Aspe NV.

Geen opmerkingen: