19 september 2018

Wordt verwacht 449 (nieuws, 2018)

Het houdt maar niet op met de meisjes



Zoals elk literair genre is ook het spannende boek niet vies van de hypes en de trends. Waren na de megabestseller De Da Vinci Code van Dan Brown de klonen met 'mysterie', 'geheim', 'raadsel' of 'code' niet aan te slepen, sinds een jaar of twee is er een tsunami gaande van thrillers met 'meisje' in de titel. Het begon zo'n beetje met Meisje op de weg en Meisje in de trein en daarna volgde een hele rits 'meisjesboeken'. Recentelijk verscheen Meisje zonder huid en vanaf 9 oktober kan de lezer zich op Alle slechte meisjes storten.

Die laatste titel is van de hand van de Britse schrijver Chris Whitaker. Hij heeft volgens uitgeverij A.W. Bruna 'een thriller met een ziel' geschreven.

Summer Ryan is het meisje waar het in deze thriller allemaal om draait. Iedereen houdt van Summer Ryan. Ze is een voorbeeldige leerling met een groot muzikaal talent en ze is een zonnestraaltje in het stoffige stadje Grace, Alabama. Ze verschilt als dag en nacht van haar moeilijke, rebelse tweelingzusje Raine.

Maar, hoe verrassend, op een dag verdwijnt Summer. Ze is het zevende meisje in Grace dat plotseling niet meer thuiskomt. Met deze nieuwe tragedie heeft de politie moeite de onrust in het stadje te beteugelen.

De sheriff gaat ervan uit dat Summer uit vrije wil is weggelopen, maar Raine laat het er niet bij zitten en gaat zelf op onderzoek uit. Was Summer wel zo'n voorbeeldig meisje?

Chris Whitaker werd geboren in Londen en werkte tien jaar als handelaar op de Londense beurs. Zijn debuutthriller Tall Oaks werd bekroond met de CWA John Creasey New Blood Dagger. Whitakers tweede boek, Alle slechte meisjes, is het eerste dat in het Nederlands verschijnt

Geen opmerkingen: