05 juni 2018

Wordt verwacht 441 (nieuws, 2018)

Het bedje is leegEerder publiceerde ze al een kinderboek, waarna een YA-roman volgde. Nu waagt Bernice Berkleef zich aan een thriller voor volwassenen. En wat voor een, als we uitgeverij The House of Books moeten geloven. Haar debuut in het spannende genre is 'de zomerthriller van 2018'. Cody ligt half juli in de winkel.

Berkleefs boek had ook de titel Jelka kunnen hebben, want dat is de hoofdpersoon van het verhaal. Cody is de naam van haar zoontje.

Moeder Jelka schrikt zich bijkans dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen.

Jelka probeert te bevatten wat er is gebeurd. Terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau gaat ze op zoek naar antwoorden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Bernice Berkleef is geboren en getogen in Amstelveen, moeder van twee kinderen, getrouwd en heeft naar eigen zeggen 'duizenden leeskilometers' gemaakt. Ze is freelance journaliste en publiceerde in 2013 haar YA-roman Flame. Bij de presentatie van dat boek zei toenmalig burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen dat we hier wel 'misschien met een Nederlandse J.K. Rowling' te maken hebben. Met het jeugdboek Kim Dakerveld, de Missie werd Berkleef genomineerd voor de Zoute Zoen, de Vlaamse prijs voor kinderliteratuur.

Geen opmerkingen: