29 juni 2018

Op zoek naar slachtoffers (nieuws, 2018)

Broer Carl Hiaasen gedood bij 'newsroom shooting'Bij een schietpartij op de redactie van The Capital Gazette in het Amerikaanse Annapolis, Maryland, zijn donderdag 28 juni vijf mensen om het leven gekomen. Eén van de slachtoffers is Rob Hiaasen, broer van de thrillerschrijver Carl Hiaasen.

Rob (l.) en Carl Hiaasen
Zeker drie mensen raakten bij de aanslag gewond, zo heeft de politie laten weten. Allen werkten op de redactie van de krant. Rob Hiaasen was redacteur en columnist.

De politie heeft de verdachte van de schietpartij gearresteerd. Het gaat om ene Jarrod W. Ramos. Volgens autoriteiten viel hij gewapend met een automatisch geweer de redactie van de krant binnen 'op zoek naar zijn slachtoffers'.

De nu 38-jarige schutter had in 2012 een rechtszaak tegen twee redacteuren van de krant aangespannen wegens laster. Er was een artikel over hem verschenen waarin hij werd beschuldigd van het online lastigvallen van mensen. Ramos claimde dat de berichtgeving zijn leven heeft verwoest. De rechtbank heeft de journalisten gelijk gegeven.
Thrillerschrijver Carl Hiaasen heeft bevestigd dat zijn broer bij de schietpartij is gedood. Op zijn Facebookpagina liet hij weten dat hij 'verslagen is en zijn moed heeft verloren' door het nieuws. Hij herinnert zich zijn broer als een van de meest aardige en grappige mensen die hij kent. 'We noemden hem Big Rob omdat hij zo lang was, maar het was zijn hartverwarmende persoonlijkheid en zijn humor die hem groter maakten dan ieder van ons.'

Rob Hiaasen werd 59 jaar. Hij was een aantal jaren als columnist werkzaam voor The Capital Gazette. Hij groeide op in Florida waar hij bij de Palm Beach Post in dienst was.

Carl Hiaasen heeft enkele tientallen boeken op zijn naam staan, waarvan er enkele (zoals Viskoorts, Hoogseizoen en Hardleers) in het Nederlands zijn vertaald. Zijn misdaadromans voor volwassenen worden gekenmerkt door een flinke dosis humor en absurditeiten.

Geen opmerkingen: