09 april 2016

Profiler (nieuws, 2016)

THRILLERAUTEUR JOBIEN BERKOUWER IS VROUW VAN DE PRAKTIJK

Uitgeverij A.W. Bruna stelt een nieuwe thrillerschrijfster voor: Jobien Berkouwer. In haar debuut 'Zomermeisjes' schrijft ze over een seriemoordenaar. Met verstand van zaken, aldus de uitgever, want Berkouwer was hoofdinspecteur van politie en werkt nu als profiler.

De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente – ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt: de hoofdstad. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen zouthuisje.

Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega’s binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt. Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega’s wel naar haar luisteren.

Zomermeisjes, dat op 7 juni verschijnt, is volgens uitgeverij A.W. Bruna 'een zenuwslopende psychologische thriller' over het werk van een jonge profiler die de psyche van een seriemoordenaar tot de kern probeert te ontrafelen. Hoe dieper ze graaft, hoe dichterbij ze komt. En hoe groter het gevaar wordt.

Het curriculum van schrijfster Jobien Berkouwer op LinkedIn is intimiderend lang. We volstaan hier met een korte samenvatting. Jobien Berkouwer werkte 15 jaar in diverse functies voor de Nederlandse politie. Ze is voormalig hoofdinspecteur van politie en juriste. Ook heeft ze gewerkt als Manager Intake bij de Voedselbank in Amsterdam Tegenwoordig is ze via haar bedrijf Jobien Berkouwer Consultancy (voorheen bekend als Black Swan Forensics) werkzaam als profiler en adviseur voor bedrijven en particulieren bij het oplossen van zaken als stalking, afpersing en bedreiging. Ze is getrouwd, heeft een zoon en woont in Amsterdam.

(auteursfoto: Mariel Kolmschot, bron: Hebban.nl)

Geen opmerkingen: