09 april 2016

In een tehuis (nieuws, 2016)

VERFILMING DOCTOR SLEEP IN DE MAAK

Van Stephen Kings bestseller The Shining maakte Stanley Kubrick een filmklassieker. Het was niet de vraag of maar wanneer een regisseur zich zou gaan wagen aan Doctor Sleep, het vervolg van The Shining wordt verfilmd. Die regisseur is nog niet bekend, maar volgens The Guardian is wel alvast scriptschrijver Akiva Goldsman (A Beautiful Mind) aangetrokken.

The Shining van Stephen King, over het gezin van schrijver Jack Torrance dat een winter doorbrengt in het Overlook Hotel in de Rocky Mountains, werd tweemaal verfilmd. Vooral de versie uit 1981 van Stanley Kubrick (met Jack Nicholson in de hoofdrol, foto) staat de meeste filmliefhebbers nog op het netvlies gegrift. King zelf vond Kubricks versie overigens te 'mensenhatend', hij wilde zijn naam niet op de aftiteling vermeld zien.

De filmsequel wordt gebaseerd op Kings vervolgroman op The Shining, Doctor Sleep. Die roman uit 2013 werd eveneens een bestseller. In Doctor Sleep staat de inmiddels volwassen geworden Danny Torrance centraal. Danny was het met de psychische gave van The shining begiftigde zoontje van Nicholson en Shelley Duvall in het origineel.

Torrance, die aan de gebeurtenissen uit The shining een trauma heeft opgelopen, is een sociaal werker in een tehuis. Hij ontwikkelt een band met een twaalfjarig meisje, dat hij uit de klauwen van een bende paranormalen moet redden. King is uitvoerend producent van de filmsequel.

Dit jaar nog kan het filmpubliek zich verheugen op twee andere bewerkingen van Kings boeken voor de bioscoop, Cell en The Dark Tower. Ook 11.22.63, over wat er zou zijn gebeurd als John F. Kennedy niet was vermoord - werd naar het scherm vertaald, deze keer tot een minireeks, met onder anderen James Franco in de hoofdrol. De serie is vanaf 11 april te zien op Fox.

(Bron: Hebban.nl)Geen opmerkingen: