22 april 2016

Dynamiek (nieuws, 2016)

MILJOENENCONTRACT VOOR THRILLERS VAN OUD-CONSULTANT

De spraakmaker van de laatste London Book Fair is een voormalig managementadviseur die een miljoenencontract heeft getekend voor een serie boeken 'vol seks en geweld' over een tweeling.

Chloé Esposito (foto) nam in de zomer van 2015 ontslag als consultant en tekende in op een schrijfcursus aan de Faber Academy in Londen. En boekte een wel heel gunstig resultaat: met diverse uitgevers van over de hele wereld heeft ze deals gesloten voor het leveren van drie boeken. De drie romans, Mad, Bad en Dangerous to Know getiteld, gaat over één van een tweeling, die denkt dat haar tweelingzus dood is.

Naar verluidt zijn de contracten die Esposito met acht landen getekend heeft al meer dan 2,5 miljoen euro waard. De schrijfster is ook al in gesprek met een Hollywoodstudio over een verfilming van haar boeken.

'Het is mijn eerste roman, maar hiervoor heb ik er al honderden geschreven maar nooit voltooid', zegt Esposito in The Guardian. 'In juli vorig jaar stopte ik met werken om me te focussen op mijn dochter, mijn boek en om ervoor te zorgen dat mijn huis er niet als een oorlogsgebied ging uitzien. Dit moet een droom zijn. Dit is wat iedere schrijver wil. Ik wacht tot ik wakker word.'

Esposito's literair agent Simon Trewin liet weten dat hij sinds lange tijd niet meer zo'n dynamiek rond een boek heeft meegemaakt. 'Het is een thriller met een buitengewoon origineel plot. Het gaat om tweelingzussen. De een leidt een aantrekkelijk leven, de ander is een Bridget Jones-achtig type dat in Londen woont, haar werk en haar flatgenoot verafschuwt.' De laatste probeert niet alleen haar zusters leven te 'stelen', maar het ook zelf te leiden. Trewin heeft het boek inmiddels horen bestempelen als 'American Psycho voor de generatie van Gone Girl-lezers'. De twee andere delen in de serie zijn standalone thrillers, maar wel met dezelfde hoofdrolspeelster.

(Bron: Hebban.nl)

Geen opmerkingen: