03 februari 2016

Toch meer solist (nieuws, 2016)


MOORDWIJVEN HAKEN AF

In september vorig jaar werd de groep met de nodige paukenslagen opgericht: Moordwijven. Een collectief van tien schrijfsters uit Nederland en Vlaanderen die de krachten hebben gebundeld om zich te onderscheiden op de overvolle thrillermarkt. Inmiddels is de groepsgedachte een viertal auteurs te veel geworden.


Op Facebook circuleert dezer dagen een fraaie banner van het collectief Moordwijven. Wie het tellen een beetje machtig is, stelt vast dat er zes enthousiaste auteurs op staan: Anja Feliers, Marlen Beek-Visser, Ingrid Oonincx, Liesbeth van Kempen, Isa Maron en Anita Larkens. De portretten van Nicolet Steemers, Belinda Aebi, Ilse Ruijters en Hilde Vandermeeren ontbreken.

Die laatste vier zijn afgehaakt, laat Marlen Beek-Visser weten. 'Een paar Moordwijven hadden te snel toegehapt en voelden zich bij nader inzien toch meer solist.'

De groep is gestart in navolging van het Londense collectief Killer Women. Het collectief gaat onder andere gezamenlijke presentaties doen, signeersessies en workshops geven. Ook doen ze aan actieve promotie van de groepsleden, bijvoorbeeld op social media.

Uit Beek-Vissers woorden valt op te maken dat het met de zes achterblijvers niet zo dramatisch zal aflopen als met de hoofdpersonen in Agatha Christies misdaadroman En toen waren er nog maar.... 'We zijn enorm gedreven.'

Geen opmerkingen: