20 februari 2016

Miljoenenproductie (nieuws, 2016)

THRILLERSERIE ROND KEULSE COMMISSARIS RATH OP TV

De misdaadserie rond de Keulse commissaris Gereon Rath van de Duitse schrijver Volker Kutscher wordt bewerkt tot een televisieserie. Voor het maken van de reeks wordt 40 miljoen euro uitgetrokken, meldt The Bookseller.

De serie wordt gezamenlijk geproduceerd door het commerciƫle tv-station Sky en de Duitse publieke zender ARD. Commissaris Rath wordt gespeeld door de Duitse acteur Volker Bruch en Liv Lisa Fries kruipt in de huid van diens vriendin Charlotte. De Duitstalige reeks wordt geregisseerd door Tom Tykwer, bekend van The International, Lola Rennt en Cloud Atlas. De serie zal in 2017 door Sky worden uitgezonden en een jaar later op het Duitse scherm te zien zijn.

Schrijver Volker Kutscher (Lindlar, 1962, foto) is journalist en auteur van historisch georiƫnteerde misdaadromans. In 1995 publiceerde hij zijn eerste misdaadroman: Bullenmord, in 2001 gevolgd door Der schwarze Jakobiner (beide niet vertaald). Zijn derde boek, Der nasse Fisch, verscheen pas in 2007 en werd naar het Nederlands vertaald als Schaduw over Berlijn. Kutscher introduceerde hierin zijn protagonist Gereon Rath.

Van de Rath-serie werden tot dusver twee delen in Nederlandse vertaling uitgebracht: Schaduw over Berlijn en De stille dood . De serie werd bekroond met de Krimifuchs literatuurprijs en met de Krimi-Blitz publieksprijs. Kutschers misdaadromans zijn gesitueerd in de periode van de Weimarrepublik (Duitsland, 1918-1933).

Bron: The Bookseller

Geen opmerkingen: