14 februari 2016

Laaiend enthousiast (nieuws, 2016)

MOGELIJK AMERIKAANSE VERFILMING VAN 'DAGLICHT'

De Amerikaanse filmproducent Dutch Tilt Film heeft een optie genomen op de Amerikaanse filmrechten van de psychologische thriller Girl in the Dark van Marion Pauw.


Girl in the Dark is de Engelse vertaling van de thriller Daglicht, dat bij Ambo|Anthos uitgevers is verschenen. De bestseller – waar er meer dan 200.000 van zijn verkocht – won de Gouden Strop voor de beste Nederlandse thriller. De Nederlandse verfilming in 2013 was een van de meest succesvolle Nederlandse films van dat jaar.

Deze maand maakt Marion Pauw haar Amerikaanse debuut met Girl in the Dark, dat 16 februari zal uitkomen bij William Morrow, een imprint van HarperCollins. De eerste recensies zijn, zo meldt Pauws uitgever, laaiend enthousiast en prijzen deze Nederlandse verrassing. Girl in the Dark wordt vergeleken met Gillian Flynn, Tana French en Paula Hawkins.

Marion Pauw (1973) is auteur, freelance publicist en copywriter. In 2005 debuteerde ze met Villa Serena. Haar doorbraak bereikte ze met Daglicht (2008), waarmee ze de Gouden Strop won. Daarna schreef ze Zondaarskind, Jetset, haar eerste roman De wilden en Hemelen. Zowel Jetset als Zondaarskind wordt verfilmd door NL Film. Daglicht werd in Nederland verfilmd door Eyeworks. Vorig jaar maakte Pauw bekend - al dan niet tijdelijk - te zullen stoppen met schrijven. Ze wil met een nog onbekend product de handel in.

Geen opmerkingen: