29 februari 2016

Tussen grote namen (nieuws, 2016)

VLAAMSE SIERT COVER AMERIKAANS THRILLERBLAD

Terwijl ze in eigen land nog volop aan de weg timmert, schopt de Vlaamse misdaadschrijver Hilde Vandermeeren het toch maar mooi tot op de cover van een toonaangevend Amerikaans tijdschrift.


De in Torhout woonachtige Hilde Vandermeeren viert dit jaar haar vijftienjarige schrijverschap. 2016 begint alvast goed met een publicatie van haar kortverhaal The Lighthouse in Ellery Queen’s Mystery Magazine. Haar naam siert de cover van het dubbelnummer maart/april samen met gereputeerde auteurs als William Faulkner en Joyce Carol Oates.

'Ik ben heel blij en vereerd om op de cover te staan tussen al die grote Amerikaanse namen', zegt de schrijfster op de website van SABAM, de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers. 'Tegelijk blijf ik nuchter met mijn beide voeten in de Vlaamse klei staan en hoop dat vrouwelijke thrillerauteurs op eigen bodem veel meer aandacht krijgen dan tot nu toe het geval is.'

Na ruim veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan verschillende werden bekroond en vertaald, besloot Vandermeeren haar schrijverscarrière in 2013 een andere richting op te sturen. Ze publiceerde de psychologische thrillers Als alles duister wordt (2013), De toeschouwers (2014) en Stille grond (2015). Haar vierde thriller Scorpio wordt eind mei verwacht. Haar thrillerdebuut won de Hercule Poirot Publieksprijs 2013.

Geen opmerkingen: