26 mei 2024

Westelijk deel (nieuws, 2024)


Wales decor van nieuwe thriller Anya Niewierra
Terwijl de promotie voor haar nieuwe thriller De nomade full speed gaat, denkt bestsellerauteur Anya Niewierra alweer aan een volgende spannende roman. Sterker, ze is al volop bezig met research. 

De nomade speelt zich af in het Harzgebergte in het midden van Duitsland. Daar woont de 37-jarige documentairemaker Olga Liebke met haar zonderlinge vader. Olga heeft een innige band met de inmiddels dementerende man. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op zaken die voor haar verborgen hadden moeten blijven. een huiveringwekkend geheim.

Schrijfster Anya Niewierra was zaterdag 25 mei te gast in het radioprogramma De Taalstaat. Daar onderwierp presentator Frits Spits de auteur annex directeur van Visit Zuid-Limburg aan een pittig kruisverhoor. Tijdens het gesprek vertelde de schrijfster over het boek dat ze op dat moment aan het lezen was. Wat de titel was wilde ze niet prijsgeven, want de non-fictie die ze tot zich nam, had alles te maken met research voor haar nieuwe thriller. 'En als ik dat ga vertellen, weet iedereen waar het boek over gaat. Dat moet nog even geheim blijven.'

Wel wilde ze kwijt waar de thriller zich afspeelt. En dat is Wales, het westelijk deel van het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de thriller in de winkel ligt, is niet bekend. De titel is evenmin bekend.

Geen opmerkingen: