29 mei 2024

Bizar incident (nieuws, 2024)

Verstoord verlofHet is een karakter met onhebbelijkheden, maar ook met pluspunten. Aldus de recensenten van VN Detective & Thrillergids over inspecteur Gemma Woodstock. In Een dood vol leugens keert de inspecteur terug naar waar ze geboren is. Het door Sarah Bailey geschreven boek verschijnt op 19 juni bij uitgeverij Marmer.

In het vierde deel van deze Australische thrillerserie is Gemma Woodstock terug in haar geboorteplaats Smithson. Ze is daar met zwangerschapsverlof, maar de broodnodige rust wordt haar niet gegund.

Een jonge vrouw is slachtoffer van een auto-ongeluk en ze wordt ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar ze overleeft het niet. Een paar uur later wordt haar lijk uit het mortuarium gestolen. Niemand weet wie de dode vrouw was of waarom haar lichaam is meegenomen.

Inspecteur Gemma Woodstock is in Smithson als het bizarre incident plaatsvindt. Ze is geïntrigeerd door de zaak, maar aarzelt om betrokken te raken, ondanks aandringen van haar vriendin en journalist Candy Fyfe.

Als enkele dagen nadat het lichaam vermist is, de stad opnieuw wordt opgeschrikt door een schokkende misdaad, kan Gemma het niet laten om deel te nemen aan het onderzoek. Candy en Gemma proberen de identiteit van het verdwenen lichaam te achterhalen en volgen de aanwijzingen die de dode vrouw heeft achtergelaten. Daardoor ontdekt Gemma verwoestende geheimen over mensen van wie ze dacht dat ze hen goed kende.

Sarah Bailey woont in Melbourne, Australi├ź. Ze is directeur van een groot reclamebureau. Eerder schreef ze drie delen in de Gemma Woodstock-serie: Het duistere meer, In de donkere nacht en Het spoor van de doden. Hiermee won ze belangrijke prijzen, waaronder die voor beste Australische
thrillerdebuut. Hierna volgde De huisgenoot, met een journalist in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: