08 mei 2024

Gesignaleerd 620 (nieuws, 2024)

Piergiorgio Pulixi - Het eiland van de zielenBij A.W. Bruna Uitgevers verschijnt op 14 mei de thriller Het eiland van de zielen van Piergiorgio Pulixi. Volgens de uitgever is het een thriller à la De stilte van de witte stad, maar die zich afspeelt op Sardinië.

Rechercheurs Mara Rais en Eva Croce zijn niet blij als ze worden overgeplaatst naar de nieuw opgerichte eenheid voor onopgeloste zaken in Cagliari, Sardinië. De een is geboren en getogen Sardijnse, niet op haar mondje gevallen en hiermee al regelmatig in de problemen gekomen. De ander, een Milanese specialist in rituele moorden, staat privé voor een aantal uitdagingen en werd in Milaan geschorst.

Hun kantoor: een stoffige kelder vol oude dossiers. Aan de zijde van de twee rechercheurs: de terminaal zieke inspecteur Moreno Barrali. Zijn laatste wens is om een oude zaak op te lossen.

Jaren geleden, op Allerzielen, de Dag van de Doden, werden twee vrouwen op brute wijze vermoord in de buurt van de heilige bronnen. Rituele moorden, denkt Moreno Barrali. Maar zijn superieuren geloven niet in zijn theorie. Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case plotseling weer oplaait: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen…

Het eiland van de zielen is het eerste deel van een serie die zich afspeelt op Sardinië. Het boek werd een bestseller in Italië, Frankrijk en Duitsland. Daarnaast werd de thriller bekroond met de Premio Scerbanenco, de Italiaanse evenknie van de Gouden Strop en vernoemd naar de schrijver Giorgio Scerbanenco

Geboren en getogen op Sardinië, heeft Piergiorgio Pulixi zich volgens zijn Nederlandse uitgever in korte tijd ontwikkeld tot een van de interessantste stemmen in het thrillergenre. Hij won diverse belangrijke prijzen voor zijn werk. Zijn thrillers, die allemaal stevig wortelen in de duistere folklore en legendes van Sardinië, zijn door SKY gekocht om als tv-serie te ontwikkelen.

Geen opmerkingen: