19 mei 2024

Gesignaleerd 622 (nieuws, 2024)

Ørjan N. Karlsson - De nacht reist alleenBij uitgeverij Marmer verschijnt deze week de thriller De nacht reist alleen van de Noorse auteur Ørjan N. Karlsson. Het is het tweede deel in de reeks rond Jakob Weber, waarin deze inspecteur zijn collega Noora Yun Sande nu een zaak moeten zien op te lossen in de prachtige maar meedogenloze wildernis van Kjerringøy.

Een bergwandelaar komt aan bij een hut die niet op de kaart staat aangegeven. Buiten hangen zes raven in kooien op een rij. Terwijl hij de hut nadert, komt een figuur zonder gezicht op hem af…

In de handelspost Kjerringøy neemt Tuva Mjelde met twee vriendinnen een ijsbad. Een van hen komt vast te zitten in iets onder water. Op het laatste moment lukt het Tuva haar los te trekken, maar er komt nog iets anders naar boven: het lijk van een man.

Rond dezelfde tijd wordt de jonge Veronika Paulsen dood aangetroffen in een klein en vochtig appartement in Bodø. Het is al snel duidelijk dat iemand heeft geprobeerd het op zelfmoord te laten lijken.

Hoofdinspecteur Jakob Weber en zijn collega Noora Yun Sande komen oog in oog te staan ​​met een kwaad zoals ze nog nooit hebben meegemaakt.

In de prachtige wildernis van Kjerringøy verbergt zich een hart van duisternis. En één ding weet Jakob zeker: als de politie de moordenaar niet vindt, zal die persoon opnieuw toeslaan.

Ørjan N. Karlsson (1970) is geboren en getogen in Bodø (Noorwegen), waar de ferry naar de Lofoten vertrekt. Hij is socioloog, volgde een officiersopleiding in het leger en nam deel aan overzeese missies. Hij heeft bij het ministerie van Defensie gewerkt en is nu manager bij het Noorse directoraat voor civiele bescherming. Karlsson heeft meer dan twintig misdaadromans en sciencefictionboeken op zijn naam staan. De nacht reist alleen is het tweede deel in de Jakob Weber-serie. Het eerste deel, Iselin was bijna thuis, werd lovend ontvangen.

Geen opmerkingen: