09 november 2022

Gesignaleerd 568 (nieuws, 2022)

Jonathan Santlofer - De andere Mona LisaOp 15 november verschijnt bij uitgeverij De Fontein de thriller De andere Mona Lisa van Jonathan Santlofer. De uitgeverij bestempelt het boek als 'een pageturner waarin historische feiten worden vermengd met razendspannende thrillerelementen'.  En volgens bestsellerauteur Lee Child wordt de lezer meegezogen in de gevaarlijke en intrigerende wereld van de kunsthandel.

Kunstprofessor Luke Perrone stuit in de dagboeken van zijn overgrootvader Vincent Peruggia op een passage waarin die suggereert dat de Mona Lisa die in het Louvre hangt een replica is.

Wat heeft Peruggia met de roof van de Mona Lisa in 1911 te maken en waarom lijkt hij op de hoogte van zo veel details?

Luke stort zich in de wereld van kunst en vervalsing, waarbij hij te maken krijgt met handelaren, vervalsers en verzamelaars. Al snel blijkt dat zijn zoektocht niet zonder gevaar is...

De Amerikaan Jonathan Santlofer is een succesvol kunstenaar. Zijn schilderijen waren wereldwijd op vele tentoonstellingen te zien. Naast schilder is hij de auteur van een aantal thrillers waarin kunst altijd de hoofdrol speelt.

Lees hier een fragment. 

Geen opmerkingen: