20 november 2022

Diep in vijandig gebied (nieuws, 2022)

John Antink keert terug
Vijf sterren kende VN Detective en Thrillergids toe aan De Repair Club van Charles den Tex, Meer dan terecht: het is een sublieme, actuele spionagethriller die zich grotendeels op - herkenbaar - Nederlandse bodem afspeelt. Met een intrigerende hoofdrolspeler: John Antink,  voormalig chef van de geheime dienst. Gelukkig keert Antink terug in de nieuwe thriller van Den Tex, Trauma, die in april 2023 bij HarperCollins Holland verschijnt. 

Meesterverteller (een goedgekozen term van NRC) Charles den Tex komt in Trauma opnieuw met John Antink op de proppen. De ex-spion heeft twee weken de tijd om een moord op te lossen die bijna twintig jaar geleden plaatsvond, in Afghanistan. Dat gebeurde diep in vijandig gebied, tijdens een special ops-missie waar niemand onder zijn eigen naam bekend was, ook John niet.

De actie liep niet zoals gepland, want in Afghanistan liep niets zoals gepland.

Als John de Repair Club, het kleine gezelschap dat kapotte apparatuur oplapt, bij elkaar brengt om de zaak te onderzoeken, wordt al snel duidelijk dat het verleden zich niet zomaar laat oprakelen.

Vergeten emoties komen naar boven en dreigen John mee te sleuren naar herinneringen die hij heel diep heeft weggestopt. Maar de timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn. En dat kan alleen als John begrijpt wat er destijds is gebeurd.

Charles den Tex is een van de meest bekroonde thrillerauteurs van Nederland. Bijna al zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop en drie keer won hij die prijs: voor Schijn van kans, De macht van meneer Miller en CEL. Met De vriend won hij de Crimezone Thriller Award; zijn thriller Verloren vrouw werd bekroond met de VN Publieksprijs en De Repair Club werd genomineerd voor de VN Thriller van het Jaar. En er moet wel veel mis gaan als deze thriller niet genomineerd wordt voor de Gouden Strop 2023. 

Geen opmerkingen: