30 november 2022

Geen toeval (nieuws, 2022)

Aanslagen in heel Europa
Lees je de naam Thunberg, dan denk je misschien aan de Zweedse scenarioschrijver die deze achternaam draagt en Stefan van voren heet en met Anders Roslund de thriller Made in Sweden schreef. Maar die Thunberg bedoelen we niet. Nu hebben we het over de hoogleraar strafrecht Malin Thunberg Schunke, die de Nederlandstalige markt bestormt met haar thriller Blinde woede (originele titel Blind Vrede). In deze thriller die in februari 2023 bij de Vlaamse uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verschijnt, staat Den Haag centraal.


De schrijfster die alleen met haar achternaam op de Nederlandse cover staat, is volgens de uitgeverij een stijgende ster aan het Zweedse thrillerfirmament. Met Blinde woede schreef Thunberg 'een actuele pageturner'.

Malmö, 10 mei 2019. Een Zweeds bedrijf wordt verzwolgen door een allesverwoestende vlammenzee. Wanneer het vuur is geblust, treft de politie de verbrande resten aan van twee mannen en een mysterieus symbool met dewoorden ‘Fightback’erop.

De brand kan geen toeval zijn. Bij verschillende protestacties over heel Europa duikt steeds hetzelfde symbool op.

Bij Eurojust in Den Haag wordt een onderzoeksteam op de zaak gezet, met de Zweedse Esther Edh aan het hoofd. Het duurt niet lang voordat ze terechtkomen in een zenuwslopende race tegen de klok om een nieuwe aanslag te voorkomen.

Blinde woede is volgens de uitgeverij 'een veelzijdige thriller over maatschappelijke ontevredenheid, een boek dat toont wat er ons staat te wachten als de massa zich laat leiden door razernij'. Malin Thunberg Schunke debuteerde in 2019 met Ett Högre Syfte en ontving de prijs voor het beste thrillerdebuut van het Zweedse genootschap van misdaadauteurs.

Geen opmerkingen: