12 november 2022

Alleenstaande moeder (nieuws, 2022)

David Baldacci schept personages aan de lopende band

Hij is de geestelijk vader van onder anderen Sean King en Michelle Maxwell, John Puller, Will Robie, Amos Decker, Atlee Pine en Aloysius Archer. Maar David Baldacci blijft nieuwe seriepersonages tot leven wekken. Volgend jaar voegt hij een nieuw karakter aan zijn team toe. Het is Mickey Gibson, een alleenstaande moeder.
Behalve moeder (van twee) is Mickey Gibson ook een voormalig rechercheur in New Jersey. Nu werkt ze voor een onderzoeksbureau dat 'de rekeningen probeert te traceren van welgestelden die hun schuldeisers proberen te ontlopen'.  Maar in
Simply Lies, de eerste in een serie avonturen rond Gibson, stuit David Baldacci's protagonist op een stoffelijk overschot. Het is de start van een reeks hachelijke avonturen.
Mickey Gibson krijgt van collega Arlene Robinson bij het onderzoeksburau ProEye het verzoek om naar het huis te gaan van een beruchte wapenhandelaar. Hij zou enkele van ProEye's cliĆ«nten hebben opgelicht. Mickey gaat naar het huis en ontdekt daar het lichaam van een man. Later blijkt niets is zoals het lijkt. De wapenhandelaar bestaat niet en niemand bij ProEye weet van het bestaan van Arlene Robinson af. Het lichaam is van Thomas Lancaster, een voormalig lid van de maffia, die was opgneomen in een getuigenbeschermingsprogramma. Simply Lies verschijnt volgend jaar in de Amerikaanse boekhandel en onder de titel Simpele leugens in april 2023 in Nederlandse vertaling. Zie hier de introductie door David Baldacci himself: Perfect geheugen Voordat de Nederlandse fan van de Amerikaanse bestsellerauteur kennis kan maken met zijn nieuwe seriepersonage, kan hij/zij zich vermaken met FBI-agent Amos Decker, de man met het perfecte geheugen. In De lange schaduw, afgelopen week verschenen bij uitgeverij A.W. Bruna onderzoekt hij samen met zijn nieuwe partner Frederica White de brute moord op een federale rechter in haar woning in Florida. Niet alleen rechter Julia Cummins verruilt voortijdig het tijdelijke met het eeuwige, ook haar bodyguard wacht hetzelfde lot. Cummins had naar het zich laat aanzien geen vijanden en er zijn ook geen sporen van braak aangetroffen in haar woning. Buren en vrienden die in de buurt wonen hebben niks gezien of gehoord, en ex-man Barry en tienerzoon Tyler hebben beiden een sterk alibi. Decker moet antwoord zien te vinden op twee vragen. Waarom had de rechter behoefte aan een bodyguard en wat is de betekenis van de boodschap die de moordenaar heeft achtergelaten? Naarmate het onderzoek vordert, loopt het dodental op. Het spoor leidt naar een vroegere presidentscampagne en een onopgeloste misdaad. En naar hebzucht, bedrog, misleiding en corruptie in het centrum van de macht. 

Geen opmerkingen: