28 december 2021

Tegen elke prijs (nieuws, 2021)

Wie zit er op de achterste rij?




Bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff verschijnt op 25 januari Genade, het derde deel in de serie rond rechercheur Emma Sköld van de Zweedse schrijfster Sofie Sarenbrant.


Onze heldin komt in deze thriller voor een volgens de uitgeverij weerzinwekkende vraag te staan: hoe ver ga je als rechercheur als je eigen leven op het spel staat?

Tijdens een ontroerende herdenkingsdienst voor een jonge vrouw die onder verdachte omstandigheden om het leven is gekomen, zit iemand op de achterste rij die de aanwezigen nauwlettend in de gaten houdt. Iemand die er alles voor over heeft om ongezien te blijven – tegen elke prijs.

Tegelijkertijd maakt een psychopathische seriemoordenaar slachtoffers onder de zwervers van Stockholm. De politie tast compleet in het duister, en de enige persoon die de moorden kan stoppen, moet er alles aan doen om ondergedoken te blijven.

Iemand is erop gebrand om rechercheur Emma Sköld koste wat kost te vermoorden. En dat maakt het oplossen van deze zaak niet makkelijk...

Sofie Sarenbrant is een van de succesvolste misdaadauteurs van Zweden. In 2019 werd ze met haar serie over Emma Sköld uitgeroepen tot Crime Writer of the Year. Van haar boeken werden in Zweden ruim 2 miljoen exemplaren verkocht. Wereldwijd staat de teller op 3 miljoen verkochte boeken. Sarenbrant woont met haar man en twee dochters in een buitenwijk van Stockholm.

Geen opmerkingen: