23 december 2021

92 inzendingen (nieuws, 2021)


Zeskoppige jury voor Hermes Thriller Award  
J 



De organisatie van de Hermes Thriller Award heeft deze week een zeskoppige jury benoemd. Het zijn juryleden die allen hun sporen in het genre hebben verdiend, als recensent en/of jurylid voor andere thrillerprijzen. De komende maanden buigen ze zich over 92 aangemelde spannende boeken  uit zowel Nederland als Vlaanderen.

Diane Kooistra is de voorzitter van de jury. Zij is recensent en redacteur bij de in 2017 door uitgeverij De Crime Compagnie overgenomen website Vrouwenthrillers.nl. Fervent thrillerlezer Jürgen Joosten is ook van de partij, hij is voormalig jurylid van de Gouden Strop en De Diamanten Kogel. Andere juryleden zijn: Geert Swaenepoel, recensent voor NBD Biblion en oud-Diamanten Kogel-jurylid, Hanneke Tinor-Centi (literair agent, copywriter en recensent, Jos van Cann (auteur van De Grote Crimezone Thrillerencyclopedie, jurylid en recensent van VN's Detective & Thrillergids) en John Brosens (thrillerauteur en schrijver van jeugdboeken en historische romans). 

Elk van de 92 aangemelde boeken wordt door meerdere juryleden gelezen en beoordeeld. Daarna wordt de shortlist van 5 titels samengesteld. De uiteindelijke winnaar van deze nieuwe prijs, wordt in september 2022 uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 500 euro en een trofee. De jury van de Hermes Thriller Award moet meer boeken beoordelen dan die van de Gouden Strop, omdat aan die laatste prijs geen boeken van Vlaamse uitgevers mogen deelnemen. 

De Hermes Thriller Award wordt gesponsord door De Manuscriptenbank en heeft de ambitie kenbaar gemaakt uit te groeien tot een van de belangrijkste prijzen in het genre thriller/misdaadroman.

Geen opmerkingen: