07 december 2021

Een onzichtbare draad (nieuws, 2021)

Laatste avontuur van Huldar en Freyja  Op 4 januari verschijnt bij Uitgeverij Cargo de thriller Stilte. Met dit boek sluit Yrsa Sigurdardóttir de serie rond politieagent Huldar en kinderpsycholoog Freyja af.


Op een koude dag in Reykjavik verdwijnt een baby uit een kinderwagen. Op haar plek vindt de vader het lijkje van een ander kind. Het onderzoek naar de vermiste baby leidt al snel naar de draagmoeder. De dader van de verdwijning wordt echter niet gevonden. De baby blijft spoorloos.

Elf jaar later overlijdt een meisje aan het mazelenvirus. Haar vader gaat op zoek naar de drager van het virus om wraak te nemen voor de dood van zijn dochter. Ondertussen wordt in een ander deel van de stad in een verlaten auto het lichaam van een vrouw gevonden.

Politieagent Huldar en kinderpsycholoog Freyja worden geconfronteerd met drie heel verschillende zaken, die met een onzichtbare draad met elkaar verbonden lijken te zijn. En alle drie de zaken worden omringd door een hoge muur van stilte.

Yrsa Sigurdardóttir (1963) is een veelvoudig bekroonde IJslandse bestsellerauteur. Sinds haar debuut in 2005 schreef ze meer dan vijftien thrillers, die in ruim dertig landen vertaald zijn. Sigurdardóttir woont met haar man en twee kinderen in Reykjavik. Stilte is het zesde en laatste deel in de Freyja & Huldar-serie.

Lees hier een fragment uit Stilte.

Geen opmerkingen: