02 december 2021

Complex doelwit (nieuws, 2021)

Willem Asman vormt thrillerduo met undercoverexpert  Gouden Stop-winnaar Willem Asman gaat een samenwerking aan met opsporingsexpert Marcel van de Ven. Ze hebben samen bij uitgeverij A.W. Bruna een contract getekend voor het schrijven van een thrillertrilogie. 

Marcel van de Ven (foto: Nico Kroon)
'Met Marcel van de Ven als dé undercover- en opsporingsexpert en Willem Asman als gelauwerd thrillerauteur is er een uniek nieuw schrijversduo opgestaan', meldt de uitgeverij in een persbericht.

'Hun rauwe, realistische en actuele boekenserie volgt een specialistisch politieteam in hun strijd tegen de georganiseerde zware misdaad.'

In de trilogie jaagt een uiterst geheim team van specialisten op een complex doelwit binnen de georganiseerde misdaad dat zich op een ondenkbaar niveau van de samenleving bevindt. De internationale dreiging voert de druk binnen het team nog verder op.

Hun missie confronteert hen met de vraag wat gevaarlijker is: de onderwereld óf de bovenwereld?

Het eerste deel van de trilogie verschijnt in het najaar van 2022.

Marcel van de Ven maakte jarenlang deel uit van de Unit Specialistische Operaties, waar hij wereldwijd geheime, risicovolle undercoveroperaties uitvoerde in de strijd tegen zwaar georganiseerde misdaad en terrorisme. Hij trad op als onderhandelaar bij gijzelingen en ontvoeringen. In 2020 verscheen zijn bestseller De Kooi. Hij is als operationeel leidinggevende betrokken bij het tv-programma Hunted.

Willem Asman (foto: Martijn van de Griendt)
Willem Asman
is een van de meest gerespecteerde hedendaagse Nederlandse thrillerauteurs. Van origine is hij jurist, en werkte hij vijftien jaar voor Oracle. In 2006 debuteerde hij met De Cassandra Paradox. Hij publiceerde reeds zeven thrillers. Voor zijn bestseller Enter, het eerste deel van de Rebound-trilogie, werd hij bekroond met de Gouden Strop.


Geen opmerkingen: