09 juli 2021

Verborgen verleden (nieuws, 2021)

 Het DNA van een seriemoordenaar  



Steph Mullin en Nicole Mabry kwamen elkaar negen jaar geleden tegen toen ze allebei werkten voor een televisiemaatschappij. Hun beider passie voor true crime en schrijven leidde jaren later tot de publicatie van hun eerste gezamenlijke thriller. Hun De stamboom verschijnt op 10 augustus bij uitgeverij HarperCollins Holland. ‘Deze thriller laat je gruwelen tot de laatste bladzijde', aldus bestsellerauteur Lisa Gardner. 


De hamvraag over dit verhaal is een mooie om over na te denken: Wat als je familie blijkt te zijn van een seriemoordenaar?

In De stamboom is de belangrijkste rol weggelegd voor Liz Catalano. Als zij erachter komt dat ze geadopteerd is, besluit ze op zoek te gaan naar familieleden van haar biologische ouders.

Maar de test die ze heeft laten uitvoeren heeft een sensationele verrassing voor haar in petto: haar DNA vertoont overeenkomsten met dat van een seriemoordenaar. Al veertig jaar lang komt deze Tri-State Killer weg met het ontvoeren en vermoorden van jonge vrouwen.

Liz gaat zelf op onderzoek uit, waardoor niet alleen een familiegeheim wordt onthuld, maar ze ook de aandacht van de Tri-State Killer zelf wekt.

Wordt het een zoektocht met een gruwelijk einde of slaagt ze erin een ondoorgrondelijke seriemoordenaar te pakken?

Collega's Steph Mullin en Nicole Mabry liepen elkaar in 2012 in New York City tegen het lijf. Nadat Mullin in 2018 verhuisde naar Charlotte, North Carolina, bleven ze op creatief gebied samenwerken. Gescheiden door vijf staten spendeerden ze talloze uren aan overleg via Facetime en het redigeren van elkaars teksten. De stamboom is hun eerste coproductie op literair gebied.

Steph Mullin werkte als creatief directeur voor een mediabedrijf. Als vanaf haar zesde droomde ze ervan om een schrijver te worden. Nicole Mabry werkt als senior manager in de tv-wereld. In 2019 publiceerde ze Past this point, een, zoals dat wordt genoemd, 'prijswinnende apocalyptische vrouwenroman'. Het boek werd bekroond in de Global Thriller Division van de Chanticleer International Book Awards. 

Geen opmerkingen: