08 juli 2021

Wordt verwacht 494 (nieuws, 2021)

Lijk met dropjes    



'Een onweerstaanbare combinatie van geraffineerd Brits thrillerwerk en de onmiskenbare sfeer van Scandithrillers.' De marketingafdeling van uitgeverij A.W. Bruna komt bijna superlatieven te kort om de nieuwe thriller van Will Dean te omschrijven. Zwart zout, het vervolg op De Jacht, ligt vanaf 14 september in de boekhandel.  'Voor de liefhebbers van Robert Bryndza en Jørn Lier Horst', voegt de uitgever er nog even aan toe. 

Zwart zout is het tweede deel in de zogeheten Tuva-reeks, genoemd naar journaliste Tuva Moodyson, de hoofdrolspeelster in de serie. 

Het cijfer twee speelt een belangrijke rol. Twee lichamen. Eén zelfmoordgeval. Eén moord in koelen bloede. Zit er een verband tussen deze twee zaken? En wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in het Zweede dorp Gavrik?

Twee dropjes. Twee zwarte zoute Grimberg-dropmunten bedekken de ogen van de vermoorde man. De hashtags #Veerman en #Dropmoord worden trending en de lokale bevolking begint munitie te hamsteren.

Twee weken. Tuva Moodyson, de dove verslaggever bij de lokale krant, heeft twee weken om de zaken te onderzoeken voordat ze met haar nieuwe baan in het zuiden van het land begint.

Een sneeuwstorm zorgt dat Gavrik volledig is afgesloten van de bewoonde wereld. De inwoners, die al onrustig zijn door het gebeurde, voelen zich geïsoleerder en angstiger dan ooit. Tuva waagt zich in de Grimberg-fabriek om de moordenaar te stoppen, voordat ze het dorp voorgoed zal verlaten. Maar… zal de Veerman haar laten gaan?

Will Dean groeide op in de East Midlands en had op achttienjarige leeftijd al in negen verschillende dorpen gewoond. Na zijn studie Rechten werkte hij een tijd in Londen, voor hij voor de liefde naar Zweden emigreerde. Voor zijn gezin bouwde hij er eigenhandig een houten huis, diep in de bossen in een zeer afgelegen stuk van het land. Het dichtstbijzijnde dorp is enkele uren rijden. Vanuit deze basis schrijft hij zijn thrillers. Will Dean is eveneens een obsessief lezer. Zijn debuutthriller De Jacht verscheen in december 2020 in Nederlandse vertaling.

Geen opmerkingen: