21 juli 2021

Enorm trauma (nieuws, 2021)

Netflix verfilmt opnieuw Coben-thriller  



De Amerikaanse thrillerschrijver Harlan Coben en Netflix kunnen het goed met elkaar vinden. Het ene na het andere boek van de bestsellerauteur wordt door de streamingsdienst op het scherm gebracht. In augustus start de serie Gone For Good, naar de gelijknamige thriller uit 2002.

Eerder werden door Harlan Coben geschreven boeken als The Woods en The Stranger al door Netflix verfilmd. Ook de door hem bedachte dramaserie Safe (met in de hoofdrol Dexter-acteur Michael C. Hall) is er te zien. 

Na het Spaanse El Inocente verschijnt er dit jaar nog een andere tv-verfilming van een boek van Harlan Coben. In de Franstalige serie Gone for Good (Spoorloos in Nederlandse vertaling) volgen we Guillaume Lucchesi. Hij is een dertiger die een enorm trauma te verwerken krijgt wanneer zijn eerste liefde Sonia en zijn broer Fred om het leven komen.

Tien jaar later verdwijnt zijn nieuwe liefde Judith, die hem destijds uit zijn depressie wist te halen, waarna hij wordt geconfronteerd met zaken die zijn familie en vrienden voor hem verborgen hielden.

Coben treedt opnieuw aan als producent van de serie. De schrijver staat bij Netflix onder contract om in totaal veertien van zijn boeken te verfilmen. 

Bekijk hier de trailer van Gone for Good: 



(Bron: Delagarde.nl )

Geen opmerkingen: