31 juli 2020

Vanwege corona (nieuws, 2020)

Dit jaar geen fysieke wachtrij. (copyright Edinburgh Book Festival)


Boekfestival biedt online ontmoetingen met auteurs 
 



Bij een beetje boekfestival staan de fans van een bepaalde auteur in lange rijen om hun boek te laten signeren. Maar het International Book Festival in Edinburgh pakt het dit jaar anders aan. Het alternatief oogt lekker intiem: een een-op-een ontmoeting met je favoriete schrijver en jij kunt lekker in je luie stoel blijven zitten. 

Vanwege corona zijn veel zomerfestivals in de Schotse hoofdstad afgeblazen. Het boekfestival heeft ervoor gekozen om helemaal online te gaan en gastheer te spelen bij 140 boekpresentaties. Voor het eerst biedt het festival ook online signeersessies aan. 

De organisatie heeft 22 auteurs uit Groot-Brittannië bereid gevonden om de eerste vijftig kopers van hun boeken te trakteren op een online privé-ontmoeting van ongeveer een minuut. Het is mogelijk om het korte onderhoud op te nemen voor het nageslacht. 

'Het is een gelegenheid om een online selfie met een schrijver te maken', zegt festivaldirecteur Nick Barley in The Guardian. 'Dat zal een korte maar fascinerende ontmoeting zijn, hopen we.' Fans zullen nog steeds op hun beurt moeten wachten , maar dan in een virtuele wachtruimte. Onder de auteurs die hebben toegezegd zijn thrillerschrijvers Ian Rankin en Val McDermid en literaire auteurs als Ali Smith en Maggie O'Farrell

Bron: The Guardian

Geen opmerkingen: