05 juli 2020

Anders zien (nieuws, 2020)


Advocaat uit debuut Grisham maakt opnieuw comeback
 
    



Jake Brigance, de advocaat uit A Time to Kill, het debuut van John Grisham, keert terug. En opnieuw is het fictieve stadje Clanton, Mississippi, het epicentrum van een nieuw boek van de Amerikaanse bestsellerauteur. Het gaat om Een tijd voor genade dat in oktober bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt. 



A Time to Kill (De Jury) uit 1988 is een van de meest populaire thrillers van Grisham. Het boek liet de lezer kennis maken met Jake Brigance, een advocaat die ten koste van alles op zoek is naar de waarheid en naar gerechtigheid. Zelfs als daarmee zijn reputatie en zijn leven op het spel komen te staan. Brigance kwam al eerder terug in een thriller van Grisham, Sycamore Row uit 2013 (in het Nederlands verschenen als De afrekening). 

In Een tijd voor genade is Jake de raadsman van Drew Gamble, een jongeman die verdacht wordt van de moord op een politieman. Velen in Clanton willen een snel proces en de voltrekking van de doodstraf. Maar Brigance ziet dat anders. Als hij zich verdiept in de details van de zaak, realiseert hij zich dat hij alles moet doen om Drew te redden. Drew is pas zestien. 

A time to kill werd in 1996 succesvol verfilmd met onder anderen acteur Matthew McConaughey (foto) in de rol van Brigance. De film bracht zo'n 152 miljoen Amerikaanse dollar op. 

Geen opmerkingen: