19 juli 2020

Van de radar verdwijnen (nieuws, 2020)

Dorpsgenoten debuteren met thriller over onconventionele speurder  



Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein Zweeds plaatsje. Ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film besloten ze de draad weer op te pakken en samen hun eerste thriller te schrijven. Het resulteerde in Het laatste leven dat op 1 september bij HarperCollins Holland verschijnt. 


De uitgever spreekt van 'een briljant Scandinavisch crimedebuut met een internationale twist'. En warempel alle ingrediënten die GNM-voorzitter Peter Römer oplepelde in zijn analyse voor de Volkskrant, zitten in dit boek.

Na een mislukte infiltratie in een drugskartel moet FBI-agent John Adderley van de radar verdwijnen. Hij krijgt een nieuwe identiteit en vertrekt vanuit Baltimore naar zijn geboorteland Zweden. Daar krijgt hij de leiding over een piepklein politieteam en wordt hij op de zaak van een verdwenen meisje gezet.

Het kost John, met zijn Amerikaanse mentaliteit, moeite een plek te vinden tussen de Zweden. Terwijl het drugskartel lucht krijgt van een onconventionele detective die zich ophoudt in een Zweeds provinciestadje, blijkt de hoofdverdachte in de verdwijningszaak Johns halfbroer…

Het vervolg op Het laatste leven publiceert het duo Mohlin en Nyström in 2021. 

Geen opmerkingen: