21 januari 2016

Hot in den vreemde (nieuws, 2016)

LUCIUS IN DE RACE VOOR FRANSE THRILLERPRIJS

Walter Lucius is met zijn Hartland-trilogie genomineerd voor de Franse thrillerprijs Prix du polar Europeen du point. Dat meldt zijn uitgeverij Luitingh-Sijthoff via Twitter.


Walter Lucius, winnaar van de Schaduwprijs 2013, is hot is in het buitenland. Zijn Hartland-trilogie is inmiddels aan zeker zeven landen verkocht. Nu heeft een literaire jury ook het werk van Lucius ontdekt. Zijn boek De vlinder en de storm is genomineerd voor de Franse thrillerprijs Prix du polar Europeen du point.

De Hartland-trilogie staat inmiddels op de acquisitielijst van de volgende buitenlandse uitgeverijen: Suhrkamp in Duitsland (pre-empt), Penguin in Groot-Brittannië, Lattès in Frankrijk (na veiling), Marsilio in Italië, Salamandra in Spanje (pre-empt), People’s Press in Denemarken (pre-empt) en La Campana in Catalonië. De Franse uitgever Alice Monéger was destijds al zeer te spreken over het werk van Lucius: 'Ik viel meteen voor de charme, de kracht en de uitstraling van het vrouwelijke hoofdpersonage. Wat een spannend en origineel verhaal, geschikt voor een breed leespubliek. De Hartland-trilogie heeft alle ingrediënten van een bestseller.'

Schaduwval, deel twee van de trilogie, zou eind 2014 verschijnen bij A.W. Bruna, maar komt dit voorjaar uit bij Luitingh-Sijthoff onder de titel Schaduwvechters.

Geen opmerkingen: